Vítězem tradičního školního Vánočního turnaje ve futsalu je tým Mrazíků. Družstva nesla tématické názvy nejoblíbenějších dětských postav. Tedy těch, kteří rozdávají dárky :-). Ve žlutém nastoupili Santové (Svítek, Bílý, Lopata, Keprt), do růžové se oblékli Mrazíci (Rostaš, Kolář, Švestka, Šimon). Oranžový tým byli Ježíškové (Bartuška, Mimovič, Vlasák, Matyáš V.) a v Zeleném nastoupili Weinachstmanni (Mülling, Matyáš M., Strunz, Kováč). 

Nejprve se týmy utkaly každý s každým ve skupině. Skupinové boje se nejlépe povedly Ježíškům, kteří neztratili ani bod a zároveň svým soupeřům nadělili nejvíce branek – 10. Zároveň se také postarali o nejvyšší výhru turnaje. Tým Santy vyprovodili tenisovým kanárem, tedy v poměru 6:0. A protože vítěz skupiny si mohl zvolit svého soupeře pro semifinále, zápasy o medaile vypadaly následovně – Weinachtsmanni proti Mrazíkům a Ježíškové proti Santům. Semifinálová klání byla velmi těsná, obě nakonec skončily výhrami 2:1. Zápas útěchy, tedy o 3. místo, proti sobě postavil Weinachstmanny a Santy. Tým německého dobrodince nakonec zvítězil 2:0 a obsadil konečné třetí místo. Finále přineslo napínavou zápletku. Skóre se chvilku před koncem zastavilo na výsledku 2:2, takže se muselo do prodloužení. V něm také branka nepadla. Rozhodnout musely pokutové kopy. V těch byl díky proměněné penaltě Dana Koláře tým Mrazíků a stal se vítězem turnaje. 

Nejlepším střelcem byl s 10 brankami Pavel Bartuška. Po delší odmlce se podařilo někomu ze střelců vstřelit během jednoho turnaje dvouciferný počet branek. Mezi brankáři si diplom vychytal Dan Kolář. 

Mgr. Václav Kotrc